2010. december 3., péntek

108 ünnepi tipp/13-14. – Karácsonyi nagytakarítás stressz nélkül


13. tipp: Végezd ki egy életre a félelmetes karácsonyi nagytakarítást!


"Egyetlen hétvégét, és egy perccel sem kell többet rászánnod a karácsonyi nagytakarításra! Nem számít, hogy mit neveltek beléd, hiszen ha minden elvárásnak meg akarsz felelni, ezekben a hetekben különösen ingerlékeny leszel, sőt, Szenteste már alig állsz majd a lábadon! 10 nőből 9 rettenetesen fontosnak tartja, hogy karácsonykor minden tökéletes legyen. De mit is jelent a tökéletesség? Heteken át zsörtölődni és mártírkodni, hogy nem segít senki, minden felelősséget egyedül vállalni, Szenteste pedig szeretteid fejére olvasni, hogy milyen önzők?! Sokkal jobb megoldást ajánlunk!" – írja a NőiPortál.hu.

Teljesen egyetértek, nem kell megszakadnod ahhoz, hogy boldog legyen az ünnep. Felejtsd el a lelkiismeret furdalást, és állj át az ünnep „élvezet” oldalára. És mielőtt megfogadod, hogy jövőre aztán tényleg időben kitakarítasz, és minden másképpen lesz, a figyelmedbe ajánlom a következő, 14. tippet!
(a NőiPortál.hu teljes cikkét ITT tudod elolvasni)


14. tipp: A „boldog” takarítás receptje – FlyLady tökéletes rendszere


„Szereted az otthonodat? Lakásod a nyugalom szigete, minden stressz nélkül birkózol meg a házimunkával, és bevált módszered van arra, hogy hogyan tartsd fenn ezt az állapotot? Nem érted, hogy mit kell magyarázni a takarításon? Örülj neki! Ez a program ezek szerint nem Neked szól. Csináld továbbra is azt, amit eddig, és élvezd az otthonod!
Ha azonban van olyan terület, amiről inkább elfordítod a tekintetedet, vagy mély sóhajtásba kezdesz, hogy ’jaj, még ez is’; ha a reggeleid kapkodva telnek, mert valami mindig elveszik; ha van olyan szekrényed, amiből megtámadnak a cuccok, ha kinyitod az ajtót; akkor lehet, hogy érdemes kipróbálnod az alábbi 30 napos tréninget. Einstein is megmondta, hogy őrültség az, amikor ugyanazt csináljuk újra meg újra, mégis elvárjuk, hogy más legyen a végeredmény. Próbálj ki hát valami teljesen újat! Vesztenivalód nincs. Ha nem jön be, maximum sóhajtozol tovább.” – írja Farkas Lívia az URBAN EVE blogjában. Hálás köszönetet rebegek naponta azért, mert magyarosította és feltette a Flylady-programot az oldalára. Először kételkedtem benne, de csak addig, amíg nem kezdtem el csinálni. Nos, működik, és fantasztikus rendszert visz az életedbe anélkül, hogy teher lenne a számodra. Szinte észre sem veszed hogyan, mégis mindig rend van és tisztaság!

„Lassan fogunk haladni, mert nem az a lényeg, hogy egyszerre mindent megcsináljunk, aztán kiégjünk, és jó időre elmenjen a kedvünk az egésztől.  Mostantól nem lesz kampányszerű takarítás, nem lesz olyan, hogy megvárod, amíg a gyerekek már rajzolnak az asztalon levő porrétegbe, és csak akkor állsz neki takarítani, de akkor két napig.”

Próbáld ki ezt a programot te is, ha olyan sikerélményre vágysz a háztartás-takarítás területén, ami állandó és erőlködésmentes! ITT megtalálod a FlyLady program magyarításához tartozó összes bejegyzést.

Élvezd az ünnepet!

üdvözlettel,
Mái-Kovács Anikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése