2009. november 4., szerda

Spiritualitás az üzleti életben – 1. rész

Az életünk hatalmas vállalkozás, amelyért teljes egészében mi vagyunk felelősek. Miért ne élnénk le ezt az életet úgy, hogy útmutatást kérünk a magasabb Szellemiségtől arra vonatkozólag, merre haladjunk tovább?

Biztosan tapasztaltad már közelről vagy távolabbról, hogy egyes vállalkozások sikerrel haladnak tovább útjukon, míg mások elbuknak. Ugyanez vonatkozik a hétköznapokra is. Az egyik család boldogabban él, a másik hiányt szenved szeretetben, anyagiakban, boldogságban s egyik napról a másikra tengődik.

Elzárjuk magunkat az áldástól, amelyből mindennap részesülünk. Nem fogadjuk el, nem látjuk a bőséget, amely körbevesz minket, csak panaszkodunk, s ezzel meghatározzuk további napjaink szürkeségét. Úgy ragadunk be a sárba, hogy közben két kézzel kapálódzunk segítség után, s amikor valaki kihúzna minket, még beljebb sétálunk a ragacsos sötétségbe.

Minden problémára létezik megoldás. A Teremtő áldott ereje mindnyájunkban benne rejlik, bármikor hozzáférhetünk, s alkalmazhatjuk szeretettel telítve életünk bőségének megvalósításához.

A módszer lényegét 7 kulcsban tudom meghatározni, amelyek egymásra épülnek, fokozva a fizikai szinten való megjelenés (elméletekből a gyakorlatba ültetés) hatékonyságát.

1. KULCS: A lélek útjának felismerése/Cél, amiért dolgozol
2. KULCS: Megnyílás, összekapcsolódás a Magasabb Szellemiséggel/Lehetőségkeresés
3. KULCS: A szenvedély ébrentartása/Csodálatos jövőkép
4. KULCS: Következetesség, gyakorlati tettek/Az egymilliós út
5. KULCS: Vizualizáció, hit, remény/Pozitív megerősítések
6. KULCS: A Világ felé sugárzott szeretet/Csoportos áldás
7. KULCS: Önazonosság, önismeret/Tudni, hogy ki vagy, s aszerint cselekedni

Ahhoz, hogy el tudj indulni azon az úton, amely az általad eltervezett, vágyott élet felé vezet, csupán két kérdésre kell első lépésként felelned:
Mi jelenti számodra a bőséget?

Mi a célod, miért dolgozol, vagy miért szeretnél dolgozni?


Az első kérdés egészen egyszerű. Válaszold rá azt, amit valójában érzel. Mondd, hogy a bőség számodra egyenértékű a szeretettel, az anyagi javak sokaságával, az őszinte kapcsolatokkal, stb. Felelj rá saját személyiségedhez mérten! S miután ezt megtetted, már el is érkeztél az
1. Kulcshoz.

Mi a célod, vagy miért szeretnél dolgozni
? – ez már kicsit nehezebb. Mélyebb a kérdés, mint gondolnád. Nem az rá a valódi felelet, amit birtokolni szeretnél a fizikai életed színterén, hanem az, amit támogatni kívánsz. Ilyenkor mindenki arra gondol, hogy néha a saját megélhetése is gondot okoz, hogyan támogathatna másokat.

Hallottál már tized fizetésről? Nagyszerű módja a bevételeid növelésének, még akkor is, ha ez neked kiadással jár. Elárulok egy titkot! Anélkül, hogy hatalmas összegekkel támogatnád a célodat, egyelőre mással is megteheted. Minden, amit szívedből adsz, visszatér hozzád, méghozzá bőségesen. Mégsem erre gondoltam, amikor támogatásról beszéltem.

Egy célért dolgozni, egy „ügyet” támogatni nemcsak anyagiakkal lehet. Szereted az állatokat, szíveden viseled sorsukat? Nem kell, hogy menhelyet létesíts, vagy élelemmel segítsd őket. Mást is tehetsz, pl. vegyél részt a menhely takarításában, gyújts a világ állataiért egy szál gyertyát otthonodban, s kérj áldást rájuk, s azokra, akik ezért dolgoznak stb. Légy kreatív, addig is adj, amíg a te pénzügyeid nem rendeződtek. Anélkül, hogy millióid lennének a bankban, segítséget nyújtottál. Adtál, valami olyat, amit mindenki megtehet. A szívedből juttattál napvilágra egy szeletke szeretetet.

Lényeges elemek
:
Előre eltervezett érzelmi segítséget nyújtani, milliók nélkül.
Azért dolgozni, hogy felemelj másokat, és előremozdítsd a világot.

Hogyan?

Nézd meg a hírközlő műsorokat néhány napon keresztül, és figyelj arra, milyen tények váltanak ki belőled erőteljesebb, mélyebb érzelmeket. Melyek azok, amik valóban megérintik a lelkedet, ami után azonnal cselekednél valamit, hogy megváltoztasd a helyzetet?
(Lehet, hogy többet találsz, ilyenkor gondold át, mi az, ami közös alapot jelent bennünk.)
Miután megtaláltad a célt, a TE CÉLODAT, gondolkodj, hogyan tudsz részt venni a segítségnyújtásban (egyelőre) anyagi támogatás nélkül, majd az elkövetkezendő 1 hónapon belül tegyél meg három lépést, hogy kialakíthasd a saját elképzelésedet a feladatot illetően.

Szeretettel végezve a munkádat –, azt a munkát, amit végezni szeretnél, amiért lelkesedsz –, lelkedben a segítség nyújtás valódi és őszinte érzéseivel, eszméivel, miközben a Magasabb Szellemiség karját nyújtja feléd –, mert ezt kérted –, megtapasztalhatod a varázslatot, amelyet a spiritualitással átitatott fizikai, pénzügyi világ tár eléd.


Felemelkedni úgy, hogy közben másokat is felemelsz – ez a legnagyobb csoda az életben.


Válóczi Teri
Spirituális vállalkozásfejlesztési tanácsadó
06-20-331-0600
http://ezusthold.hupont.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése