2009. október 23., péntek

A gyengédség hatalma

Új módszer az alternatív gyógyításban: HOLISTIC PULSING

A Holistic Pulsing rendkívül gyengéd, lágy masszázsterápia, mely teljes egészében átmozgatja a testet a lábujjaktól a fejünk búbjáig. Folyamatos vízszintes vagy függőleges irányú ritmusos ringatás közben húzó, csavaró illetve gyúró mozdulatokat is alkalmazunk, amelyek megnyugtatják az idegrendszert, a test izmai pedig teljesen ellazulnak. Nem csak fizikai szinten, hanem érzelmi és mentális szinteken is megszűnik a stresszes, feszült állapot, elcsitulnak a felkorbácsolt érzelmek, megnyugszik, elcsendesedik az elme. Ez az az állapot, amely elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a szervezetünk jól és kiegyensúlyozottan tudjon működni. Csakis ebben az állapotban képesek a szervezet öngyógyító mechanizmusai beindulni és a jó egészségi állapotot fenntartani vagy, a kibillent beteg szervezet működését harmonizálni, és visszavezetni a kiegyensúlyozott, normális keretek közé.

A Holistic Pulsing kezelés hatására felfrissülünk, újjászületünk, kiegyensúlyozottnak érezzük magunkat, és általános tapasztalatként nyugodtan mondhatom, hogy könnyebben éljük hétköznapjainkat. Bár a világ olyan, amilyen, mégsem esünk áldozatul mindannak, ami körülöttünk zajlik, mert a kezelések hatására egészen új dimenzióból leszünk képesek önmagunkra, élethelyzeteinkre, szűkebb és tágabb környezetünkre tekinteni, mely óriási változásokat eredményez az egyes „problémák” megoldásában. Igen, idézőjelet használtam a problémák szó esetében, mert a kezelések során olyannyira megváltozik a tudatosságunk, hogy többé már nem problémákat látunk magunk körül, hanem megoldandó feladatokat – ugye milyen más ez így?

Gondoljuk csak végig: a probléma többnyire gondot, bajt, feszültséget vagy frusztrációt jelenthet számunkra, megtűzdelve olyan gondolatokkal, hogy „miért éppen velem történik mindez?”, vagy „miért van erre szükségem?”, „kell ez nekem?”, „ha ez nem így lenne, boldogan élhetnék, de…” – valamint számos olyan érzéssel, ami menekülésre vagy támadásra késztethet. De még akkor is, ha tisztességgel meg akarjuk oldani az adott problémát, biztos, hogy a megoldást nagymértékben vagy akár teljes egészében az aktuális érzelmeink fogják befolyásolni. Ezért is fordul elő, hogy a döntéseink után, amikor már eltelt egy kis idő, elcsitultak az érzelmeink és tisztábban látjuk a dolgokat, megbánhatjuk, hogy akkor, ott úgy döntöttünk, úgy cselekedtünk, vagy úgy beszéltünk.

A Holistic Pulsing nagyban elősegíti azt a folyamatot, hogy egy adott feladatra az érzelmeken és a gondolatokon túlról tudjunk rálátni, és képesek legyünk olyan megoldásokat találni, amelyek segítségével olyan életet élhetünk, mely építő jellegű mind a magunk, mind a körülöttünk élők számára.

A teljesség igénye nélkül most vegyünk sorra néhány olyan területet, ahol a HP terápia alkalmazható:

- A stressz és a feszültség feloldására kiváló módszer,
- valamint rendkívül hatékony depresszió, pánik betegség, álmatlanság kezelésére,
- a káros szenvedélyektől való függőség esetén is.

- Különböző fogások gondoskodnak a mozgás szervrendszerének rugalmassá tételéről, az ízületek beolajozásáról, melynek következményeként csökkennek, vagy megszűnhetnek pl. az ízületi fájdalmak.

- Az emberi kapcsolatokban számtalan olyan konfliktus adódhat, amiket nem igazán tudunk kezelni, mert még nem tudatosult bennünk az a minta, ami szerint reagálunk egy adott helyzetben, egy adott személlyel kapcsolatban. Általában mindig ugyanaz játszódik le újra és újra, mi pedig eljátszuk ugyanazt a szerepet, bár lehet, hogy már nem érezzük benne jól magunkat, változtatni akarunk, de nem tudjuk, hogy mit kellene tennünk, vagy merre induljunk. A kezelések hatására egyre mélyebb utazásokat tehetünk önmagunkban, egyre több szokásunk, viselkedés és reakciómintánk kerülhet napvilágra, amelyekkel szembenézhetünk, vagy szabad döntésünk jogán hagyhatjuk újra a tudatalattiba süllyedni, mintha mi sem történt volna. Ha azonban szembenézünk önmagunkkal és elfogadjuk mindazt, amivel találkozunk az utazás során, akkor képesek leszünk arra, hogy megfigyeljük mindezeket a dolgokat a mindennapi életünkben, és változtassunk azon, amin tudunk, vagy elfogadjuk azt, amin nem tudunk változtatni. Így a szüleinkkel, gyermekeinkkel, barátainkkal, munkatársainkkal való kapcsolataink, valamint a párkapcsolatunk mély változásokon mehet keresztül, még akkor is, ha csak az egyik fél vesz részt a folyamatban.

- Tanulási nehézségekkel vagy magatartási zavarokkal küzdő gyermekek számára a kezelések megnyugtató hatásúak, kialakul bennük a belső harmónia, ami eleinte persze csak rövid ideig tart, de már néhány kezelés után tapasztalható, hogy jobban érzik magukat a hétköznapokban, és van, aki jobban tud teljesíteni az iskolában. Számtalan oka lehet annak, hogy egy gyermek miért küzd olvasási vagy számolási nehézségekkel, illetve miért nem könnyedén tanul meg írni. Ezen okok feltárásához és feldolgozásához időre és türelemre van szükség.

- Számos olyan terület van még, ahol a Holistic Pulsing nagyon eredményesen alkalmazható akár orvosi kezelések kiegészítő terápiájaként, akár önmagában.

Nagyon sok szeretettel ajánlom mindenkinek.

Vajda Anikó
HP terapeuta
06-20-9375-372
http://www.fontanasziget.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése