2009. december 14., hétfő

Szeretkezés és menstruáció

Hitek, tévhitek kontra saját tapasztalatok

Egy kis betegség miatt két hetes csúszással, de megjelent végre az Ezo tér decemberi száma, amely a menstruációt tárgyalja úgy, ahogyan "nem illik" beszélni róla. Holnaptól már országosan is kapható lesz – köszönjük a rengeteg telefont és érdeklődést! Úgy tűnik, a téma nagyon nagy érdeklődésre tart számot, hát vágjunk is a közepébe:

A szexualitás és a menstruáció témaköre külön-külön is rengeteg félreértésre ad okot, hát még, ha együtt tárgyaljuk őket. Tisztázzuk most egyszer és mindenkorra a toplistás tévhiteket – lássuk, hogyan gondolkodtok erről ti, magatok!


1. számú tévhit: Káros, ha a menzeszed ideje alatt szexuális életet élsz


„Én a menstruációm alatt visszahúzódom ’lelki holdkunyhómba’, még olyan helyre sem megyek, ahol kevés ruhadarabot hagyhatok csak magamon. Ilyenkor kizárt a strand, szauna, szolárium. A szexről nem is beszélve. Nem undorít, csak lelkileg ezeken a napokon egységben vagyok saját magammal, és ezen csak rontani lehetne...” (Eszter)


„Számomra a menstruáció alatti szeretkezés semmi problémát nem jelent, nem történik sűrűn, de ha éppen akkor kívánjuk meg egymást a kedvesemmel, ez nem szokott akadályozó tényezőként felmerülni. Sőt, engem még jobban felhevít, ha egy férfi ilyenkor is megkíván és szeretkezik velem; azt érzem, hogy érzelmileg így közelebb kerül hozzám, jobban elmélyülünk egymásban.” (Zita)


„Akit imádok, és neki jó, azzal nagyon-nagyon szívesen. Engem semmiféle módon nem zavar, maximálisan el tudom fogadni” (Pál)


„Életem egyik legszebb élménye volt az életembe éppen megérkezett, lángoló szerelmet megáldó menstruáció. Szeretkezés közben kezdtem el vérezni, a gyönyör hullámain érkezett a menstruáció, és az élet vörös színével szentelte meg a lepedőt.” (Kriszta)


„A menzesz alatt igen érzékeny voltam mindig... és gátlásos is. Emlékszem, hogy gyerekkoromban elhittem, ez valami piszkos dolog. Ám amikor a férjemnek nem akartam engedni ilyenkor a közeledést, egyszerűen nem értette, miről beszélek. Úgy érzem, számára tán még izgalmasabb is volt így a szex.” (Kati)


„Én kifejezetten kívánom a szexet a menstruációm alatt. Ilyenkor sokkal finomabb és érzékibb szokott lenni az összebújás, az érintés. Bár még nem volt olyan sok példa rá, de ha valaki igazán szeret és kíván, ez nem lehet akadály! Nem is volt!” (Reni)


„Engem nem igazán vonz a véres szeretkezés.” (ACS)



2. számú tévhit: Nem eshetsz teherbe a menstruáció alatt

Bár a menstruáció alatt valóban kisebb az esélye a fogantatásnak, mégsem zárható ki teljességgel a teherbeesés. A spermium a női testben akár egy hétig is életben marad, és képes a megtermékenyítésre. Ha tehát a menstruáció alatt történik közösülés, a teherbeesés akkor is megvalósulhat.

„A második és az ötödik gyermekem születése elvileg kizárt lenne, hiszen mindketten a menstruációm ideje alatt fogantak – úgy látszik, rám nem érvényes az ’ilyenkor lehetetlen teherbe esni’ elmélet.” (Réka)

Kicsit utána jártunk, mi van a dolog mögött, így jutottunk el a Jónás naptárig, ami óriási port kavar a mai napig. A Jónás módszer azt állítja, hogy legtermékenyebb napjaink azok, amelyeken a Nap és a Hold ugyanabban a helyzetben áll, mint születésünk idején. Ha éppen menstruációnk idején állnak ugyanúgy, akkor menstruáció ide vagy oda, azokon a napokon is termékenyek vagyunk – ha szeretnél babát, de eddig nem sikerült, próbáld meg ezt a módszert is, hátha beválik. (bővebb info: ITT)

3. számú tévhit: A menopauza során csökken a szexuális vágyad
A változókor nem feltétlenül hoz a hálószobában is változást. Több tanulmány támasztja alá, hogy az ötven év feletti nők nemi vágya nem hagyott alább, sőt, inkább fokozódott. Míg a hőhullámok, a hangulatváltozások és a menopauza között közvetlen összefüggés állapítható meg, addig a libidó csökkenése és a menopauza között ugyanez nem mondható ki egyértelműen.

„Soha nem éreztem magam annyira kívánatosnak és szépnek, mint most, a változó napjaimban. Tudom, hogy ez ellentmond a megszokott ritmusnak, de szerencsére a férjem örömmel fogadta az új énemet.” (Klári)

„Nem volt sok gondom a szexualitással, de mindig féltem attól, mi lesz velem, ha változó korba érek. Eléggé megszenvedtem néhány évet, de érdekes módon a szexhez továbbra is nagy kedvem van, sőt!” (Jutka)

(Köszönjük a megkérdezettek segítőkészségét, és külön hálás köszönetet mondunk Veres Krisztának! www.vereskriszta.com)


…még rengeteg információ, tipp, ötlet, s talán megbotránkoztató, de hasznos nézőpont
női léted szépségének és erejének felfedezéséért a decemberi Ezo tér magazinban.

2009. december 6., vasárnap

II. Pozitív Gondolkodók Napja: Önbecsülés-tréning

Gondolkodtál már azon, miért nem sikerül – vagy miért nem abban a tempóban sikerül – megvalósítanod az álmaidat, ahogyan azt szeretnéd? Vannak egyáltalán álmaid? S ezek igazán a sajátjaid? Miért van az, hogy eltervezel valamit, kitűzöd a célt, aztán mégis minden marad a régiben? Hol van az erő, ami abban segít, hogy végig tudj menni, sőt: örömmel tudj végigmenni az úton, ami a célodhoz vezet, történjen közben akármi?

Az önbecsülés minden siker alapja
Tudod, mit jelent, ha őszintén és tántoríthatatlanul bízol magadban? Legyen szó a magánéletedről, az egészségedről, a tanulmányaidról, a munkádról vagy a pénzügyeidről, az önbecsülés mindent megújító, átható erővel ruház fel téged!


Ízelítő a napból (előadóink ábécérendben):

Boér Tamás - professional coach

Dr. Domján László - orvos, reumatológus, az orvostudományok kandidátusa

Manhertz József
- személyiségfejlesztő tréner

Palacskó András - tudatos teremtő

Tonk Emil
- okleveles vegyészmérnök, nemzetközi marketing szakközgazdász

Villányi Péter
- pszichológus, pszichoterapeuta

Meglepetés előadó:

Kerényi Kata - tantra jóga oktató (7 év után először Magyarországon!)

AJÁNDÉK:
A belépéskor 10.000 Ft értékű ajándékcsomagot kapsz!


GARANCIA: 100%
A spirituális üzleti világban egyedülálló módon, először és egyetlenként, 100%-os pénzvisszafizetési-garanciát vállalunk a tréningre: ha nem vagy elégedett, csak jelezned kell a recepción, és mi kérdés nélkül, azonnal visszaadjuk a belépőd árát úgy, hogy még az ajándékcsomagodat is megtarthatod.

2010 a fordulat éve
Alapozd meg, és engedd meg magadnak, hogy örömmel élj!
Őszinte vagy magadhoz?
Akkor már csak az a kérdés, hajlandó vagy-e erőfeszítéseket tenni azért, hogy boldog légy.


Időpont: 2010. január 29. péntek, 9-18 óra
Jegyár: 9990 Ft

Ezo tér-rendezvény
Ahol nem száraz elméleteket kapsz, hanem használható képességet.

Bővebb információ december 15-től a
www.pozitivgondolkodoknapja.com oldalon!

2009. december 3., csütörtök

December 11-én, pénteken megjelenik a Pozitív Gondolkodás különszámunk!

Nincs a földön olyan ember, aki ne szeretne szerencsés lenni. Ez a vágy ugyanolyan élénken élt a halandók lelkében négyezer évvel ezelőtt az ősi Babilonban, mint ma. Mindannyian abban reménykedünk, hogy kegyeibe fogad bennünket a jó szerencse szeszélyes istenasszonya.

Vajon van-e valami módja annak, hogy fortuna közelébe férkőzzünk, és megtisztelő
figyelmén kívül a kegyeit is elnyerjük?

Hol születik a szerencse?
Egyáltalán, mi a szerencse valójában?

Lehetünk-e a saját jó szerencsénk kovácsai?

És ha igen, mi ennek a módja? Hogyan csináljuk?

A Pozitív Gondolkodás különszámban összegyűjtöttük neked a válaszokat: módszerek, tippek, tanácsok és játékos gyakorlatok szolgálják, hogy magadhoz tudd édesgetni a szerencsét – nehogy lemaradj róla!

Keresd az újságárusoknál!